marți, 5 martie 2013

Vremea biruinței

Îmi întorc mereu sufletul la vremea trădării, dar acum mă bucură fiecare rază de soare, tăcerea m-a învățat să culeg spice de aur din gunoiul gândurilor. Spatele întors oglinzii deschide ochii dincolo de ea. Ce-a fost va fi și ce va fi curând a fost demult. Cântul gloriei și al suferinței peste măsură, deopotrivă. Morminte fără semne și amintiri nespuse cer ușurare și rememorare. Au trecut patru ierni și clopotele bat
răspunsul la întrebare, gând roditor. Au trecut nenumărate ierni pentru primăvara ce vine. Prea mulți și-au plecat capul în fața sorții. Prea multă risipă de timp și de suflete. Cei ce nu au iubit niciodată au lăsat fără durere să se distrugă o lume și istoria sa. S-au întunecat mințile. Amară pedeapsă a destinului, dar toate cu un rost. Din haos de foc se naște lumina. Și puterea crește când inimile se aprind.
E vremea să împlinim și locul celor ce-au fost prin iertare și iubire. Căci suntem înviați din morți, ei strigă azi în sângele nostru. Atât le-a mai rămas, puterea de a striga. Greutatea morții lor ne apasă umerii ca să ne împlinim rostul și să ne merităm viața aici, acum. Sunt toți dincolo de amintire, dincolo de iubire și ură. Din suferință au crescut ziduri înalte până la cer.Vom birui oare pământul din noi? Căci toate câte sunt sunt înșelătoare, numai speranța e limpede.
E tristă uitarea și doare, de asta îmi întorc mereu sufletul la vremea trădării. Pădurea nu uită. Nici pietrele ce au rămas semne peste timp. Câțiva mai  iubesc și nu i-au uitat pe cei ce nu mai sunt cu noi, dar au rămas podoabele amintirilor, umbrele din vis.
Toate vor fi cum au fost, chair dacă noi nu vom mai trăi. O carte cu litere de foc păstrează sensul existenței noastre. Gândurile vii și biruința puterilor sufletești. Cei ce au ochi de văzut, văd.
Vremea trădării s-a scurs și la fiecare pas apar semne de lumină. Pădurea freamătă și pietrele vorbesc. Se-apropie vremea biruinței.

Andreas Zielenkiewicz - Life is a game

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu